Bakan Uraloğlu, amatör denizcilik eğitimlerinin içeriğine ilişkin ise şu bilgileri verdi:
“Bu kapsamda 10 saatlik teorik çevrim içi eğitimlere, 4 saatlik Türkiye Yelken Federasyonu işbirliğiyle açık denizde uygulamalı yüz yüze eğitimler eklendi. Alınan pratik eğitimle vatandaşlarımız teknelerle ve denizle hasbihal oldu. Eğitimler şişme botlar, dıştan takma motorlu tekne ve yelkenli teknelerde veriliyor. Eğitimler tamamlandıktan sonra sınava sevk edilerek, sınavda başarılı olanlar, belgelerini en yakın kart basımı yapılan liman başkanlıklarımızdan teslim alabilmekteler ya da e-Devlet üzerinden alınan doğrulanabilir barkodlu çıktıyla özel teknelerini kullanabiliyorlar. Bu eğitimlerimizle tohumlarını attığımız denizci millet, denizci ülke hedefinin daha da güçlü yeşermesini sağlamaya çalışıyoruz.”
Uraloğlu, proje kapsamındaki denizcilik kültürünün yaygınlaştırılması hedefinin özel tekne üretimine katkı sağladığına da değinerek, söz konusu katkının artarak devam edeceğini anlattı.
Özel tekne sayısının, Kovid-19 salgını koşullarına rağmen, projenin devam ettiği süre içinde arttığını kaydeden Uraloğlu, “Özel tekne sayısı 120 bini geçmiştir. Deniz turizminin de bu büyümeden olumlu yönde etkilenmesi kaçınılmazdır.” ifadesini kullandı.
You must be logged in to post a comment Login