Milli Savunma Bakanlığı, 11 bin ton soya ve 48 bin ton Mısır taşıyan 2 geminin Ukrayna’dan yola çıktığını açıkladı. Dün hareket eden 4 gemi, bu akşam saatlerinde İstanbul’a demirleyecek; yarın ise gemilerin denetimi yapılacak.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Müşterek Koordinasyon Merkezi’nin çalışmaları kapsamında Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatının sürdüğü belirtildi.
Bu sabah; İtalya’ya 11 bin ton soya taşıyan SACURA isimli gemi Yuzni’den, İskenderun’a 48 bin 458 ton mısır taşıyan ARIZONA isimli gemi Çernomorsk’tan hareket etti.
Dün hareket eden ve İstanbul’a seyrine devam eden 4 gemi, bu akşam saatlerinde İstanbul’a demirleyecek ve yarın denetime tabi tutulacak.
MSB’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Müşterek Koordinasyon Merkezinin çalışmaları kapsamında Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatı sürüyor. Bu sabah; İtalya’ya 11 bin ton soya taşıyan SACURA isimli gemi Yuzni’den, İskenderun’a 48 bin 458 ton mısır taşıyan ARIZONA isimli gemi Çernomorsk’tan hareket etti.”
You must be logged in to post a comment Login